A legfontosabb a bizonytalan szavazók meggyőzése
Az MSZP számára ma az a legfontosabb kérdés, miként tudja meggyőzni a jelenleg 1,5-2 millió bizonytalan választópolgárt, szavazzon rá a jövő évi parlamenti választásokon - mondta a párt elnöke kedden Pécsen.
A legfontosabb a bizonytalan szavazók meggyőzése

Mesterházy Attila Kónya Péterrel, az Együtt-PM szövetség társelnökével tartott, a két szervezet jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a választási győzelemhez a választók meggyőzésén keresztül vezet az út, a képviselőjelöltek, aktivisták feladata, hogy elmondják az embereknek, van megoldásuk hétköznapi gondjaikra.

 

A politikus megjegyezte, hogy a szocialisták tapasztalatai szerint tavaly nyolc hónapon át növelni tudták támogatottságukat, mert kimentek az utcára, elmondták programjukat, beszélgettek az emberekkel, értékelték a kormány teljesítményét.

 

"Ezt az időszakot akarom visszahozni, nem azt, amikor a székházban ültem és arról tárgyaltam, kiből mi lesz és melyik körzetben kit, hogyan indítunk el" - tette hozzá.

 

A pártelnök szólt arról, hogy az MSZP meg van győződve: visszafordíthatatlan károkat okozna Magyarországnak, ha a jelenlegi kormány maradna hatalmon. Véleménye szerint mivel a cél a kormányváltás, ehhez a jövő évi választást a Fidesszel szemben kell megnyerni, és "nem az a helyes, ha az ellenzéki pártok egymással vannak elfoglalva".

 

Mesterházy Attila a külhoni magyarok szavazati jogával kapcsolatban felvetette: a szabályozást érdemes lenne újragondolni például úgy, hogy határon túli magyar is szerezhessen mandátumot a magyar Országgyűlésben.

 

A politikus kitért a családi adókedvezményre is. Azt mondta, igazságos családpolitikát kívánnak folytatni, programjukban az "adókedvezményes technikák megtartása" mellett szerepel a családi pótlék emelése is.

 

Kónya Péter ehhez hozzátette, hogy az Együtt-PM szolidáris Magyarországot szeretne, ezért szintén a családi adókedvezmény megtartásában, a családi pótlék emelésében gondolkodik.

 

Mesterházy Attila és Kónya Péter tájékoztatón a két szervezet közös jelöltjeit ajánlotta a választók figyelmébe.

 

Baranya négy választókerületéből háromban az MSZP, egyben az Együtt-PM indít jelöltet. Pécsett két jogász, Tóth Bertalan (MSZP) Pécs volt alpolgármestere, az MSZP elnökségi tagja és Szakács László (MSZP) Komló volt alpolgármestere indul. Mohácson Olt Gergely ügyvéd, Szigetváron pedig Berkecz Balázs (Együtt-PM) településmérnök méretteti meg magát. A politikusok fő feladatuknak a beruházások elősegítését, a munkahelyteremtést, a térségből való elvándorlás megakadályozását nevezték.

 

(MTI)