"Brutális megszorításokra" figyelmeztet az MSZP
Ha annyira dübörög a gazdaság, ha Magyarország valóban jobban teljesít, miért kell már a szappant is megadóztatnia Orbán Viktornak? Ezt kérdezi az MSZP.

Nem elég, hogy 2012-ben az Orbán-kormány az Európai Unió legmagasabb áfáját vezette be, most termékdíjat is kivet olyan mindennap használatos fogyasztási cikkekre, mint a szappan, a sampon, az öblítő, a mosószer, a kézkrém vagy a dezodor. Ezek a kozmetikumok nem luxustermékek, viszont a családok rezsijének jelentős részét teszi ki a megvásárlásuk – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő szombati, fővárosi sajtótájékoztatóján.

 

Kérdésre válaszolva elmondta: véleménye szerint összességében akár havi tízezer forintos terhet is jelenthetnek az új adószabályok a családoknak, mert az adóemeléseket „megint a magyar családok fogják megfizetni”. A termékdíj akár havi ezer forintos tétel is lehet, a cafetéria két keresővel számolva havi nyolcezer forint lehet, és ebben még nincs benne az internetadó, amelyről minden nap mást mondanak – fejtette ki.

 

A cikk a hir24.hu-n olvasható.