Fölényesen győzött a baloldali jelölt Szigetszentmiklóson
Súlyos vereséget szenvedett a Fidesz a szigetszentmiklósi időközi önkormányzati választáson: a demokratikus baloldalra több mint másfélszer annyian voksoltak, mint a kormánypártok jelöltjére.
Fölényesen győzött a baloldali jelölt Szigetszentmiklóson

Nem hivatalos adatok szerint győzelmet aratott az MSZP, az Együtt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje a szigetszentmiklósi 8-as választókerületben, ahol a helyi képviselő, a fideszes Kécza György halála miatt kellett kiírni választást.

 

Hivatalosan meg nem erősített híreink szerint Ladányi Sándor, aki az MSZP helyi elnöke 359, míg Keller Tamásné, fideszes ellenfele 201 szavazatot kapott. A Jobbik és az LMP mellett a Magyar Autonóm Néppárt is indított jelöltet, és egy független jelölt is indult.

 

Ladányi 2002-ben és 2006-ban is nagy fölénnyel nyerte ezt a választókerületet fideszes ellenfele előtt, 2010-ben viszont Kécza György 28 szavazatnyi előnnyel megverte szocialista ellenfelét. Szigetszentmiklós fideszes többsége nincs veszélyben. A 14 fős képviselő-testületében a polgármesterrel együtt eddig 10 fideszes ült. Rajtuk kívül az MSZP, az LMP, a Szövetség Szigetszentmiklósért és a Jobbik most 1-1 képviselővel rendelkezik a testületben.

 

(NOL.hu)