Guardian: Magyarországon halálos veszélyben van a demokrácia
„Magyarország dermesztő helyzete előrevetítheti Európa jövőjét” – írja Owen Jones a Guardianben most megjelent cikkében.
Guardian: Magyarországon halálos veszélyben van a demokrácia

„Magyarország dermesztő helyzete előrevetítheti Európa jövőjét” – írja Owen Jones a Guardianben most megjelent cikkében, amelyben a Magyarországon zajló antidemokratikus folyamatokat, a Népszabadság bezárását, az eredménytelen kvótanépszavazást és a kormány által gerjesztett idegengyűlöletet párhuzamba állítja az Európában zajló hasonló eseményekkel, az autoritáriánus jobboldali populizmus előretörésével.

 

„Magyarország szorult helyzete nyugtalanítóan visszhangozza Európa múltját, de borzasztó módon előrevetítheti a jövőnket is. Ahelyett, hogy taszítaná, egy új generáció, beleértve a diplomásokat is, egyre inkább vonzódik a jobboldali szélsőségekhez – írja a Guardian. – A modern Európában egyre gyakoribb, hogy a politikai ellenfeleket hazafiatlan belső ellenségként festik le. A kontinens története árulkodik arról, hogy mindez hová vezethet. Magyarország talán a legszélsőségesebb, legtöményebb formája annak, amivé Európa válik. Figyelmeztetés, amire oda kell figyelnünk.”

 

(444.hu)