Kék és piros az ellenzék színe
„A buli színe a piros” – évekkel ezelőtt még ezzel kampányolt az MSZP,most a szocialisták és az Együtt–PM közös egyéni kampányában a piros mellett a kék is markáns szerephez jut.
Kék és piros az ellenzék színe

A két szervezet közös kampányáról és annak arculatáról az MSZP legutóbbi választmányi ülésén tartottak prezentációt a kampányért felelős politikusok: Szigetvári Viktor és Karácsony Gergely az Együtt–PM, illetve Molnár Zsolt és Tóbiás József az MSZP részéről. A két szervezet közös kampánya a nyáron, a megegyezés első lépéseként aláírt közpolitikai alapelvekről szóló megállapodásra épül. Ebben a 25 pontos dokumentumban deklarálta Mesterházy Attila és Bajnai Gordon a választási szövetség meghatározó céljait.

 

„Ez a 25 pont világosan bemutatja, mit várhat a szövetség választási sikerétől Magyarország. Messze túlmutat a puszta kármentésen. Kijelöli egy fenntarthatóan bővülő, nyugodt, békés ország kereteit, ahol a kormányzás alapelve a kiszámíthatóság, az őszinteség, a tények tisztelete. Ezen kereteken belül a szövetség tagjai egyeztetett formában mutatják be karakteres vállalásaikat, amelyeket behoznak a kormányzásba” – nyilatkozta a közös kampányról Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke és kampányfelelőse. A politikus kérdésünkre kiemelte: a szocialisták a szolidaritás és esélyteremtés politikájára koncentrálnak a kampányban.

 

„Újra a talpára fogjuk állítani a Fidesz perverz újraelosztási rendszerét: a szegények keresetéből a jómódúakat támogató politika helyett az átlag alatti jövedelemmel és esélyekkel küzdőkre fogunk koncentrálni. Az ehhez szükséges forrásokat a kiszámítható gazdaságpolitika, a nyugodt, bővülésre alkalmas környezet és részben a magas jövedelműek nagyobb felelősségvállalása adja majd. Erről szól az igazságos többkulcsos adó helyreállítása” – fogalmazott a politikus. A közös kampány megtervezése mellett kiemelten figyelnek a választókerületi szintű munka támogatására is. Forrásaink szerint az MSZP minden választókerületben aktívan segíti a munkát, függetlenül attól, hogy a jelölt melyik pártból érkezett. Abban mindkét fél egyetért, hogy a szövetségi kampány alapja a helyi együttműködés.

 

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.