KSH: zuhanórepülésben az ipar
Tavaly decemberben az ipari termelés 7,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, az év egészében 1,7 százalékos volt a csökkenés - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
KSH: zuhanórepülésben az ipar

A munkanaphatástól megtisztított index 3,4 százalékos visszaesést mutatott decemberben. Az előző hónaphoz képest az ipari termelés szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazítva 2,5 százalékkal csökkent.Az adatok megegyeznek a február elején közölt előzetes számokkal.A visszaeséshez a KSH szerint elsősorban a híradástechnikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek iránti kereslet további mérséklődése, valamint a járműgyártásban bekövetkezett termeléscsökkenés járult hozzá.

 

Az ipari kibocsátás negyedévről negyedévre mérséklődött 2012-ben, az utolsó negyedévben pedig a visszaesés üteme felgyorsult. A legnagyobb mértékű, 1,2 százalékos bővülést februárban, a legnagyobb, 7,6 százalékos csökkenést decemberben mérték. 2011-ben még 5,6 százalékos növekedést regisztrált a statisztikai hivatal.

 

A cikk a Stop.hu-n folytatódik.