Mesterházy: Az országról kell beszélni!
Az MSZP betartotta a szavát. Ezt nem mindenki mondhatja el magáról. Vállaltuk, hogy miről szóljon, s miről ne szóljon október 23-a. Itt és csakis itt kezdődhet az együttműködés. Az MSZP mindig az országról, a jövőről, az alternatíváról beszél. Megnyugtathatok mindenkit: ezt fogjuk tenni ezután is.
Mesterházy: Az országról kell beszélni!

Mi már akkor is az összefogás hívei voltunk, amikor még senki sem akart velünk szóba állni. Mára elmondhatjuk: az MSZP volt az egyedüli párt, amely minden lehetséges partnert tárgyalásra hívott. Tettük ezt 2012 novemberében. Az MSZP volt az a párt is, amelyik mindenkivel tárgyalt. 2013 januárjától egyébbel sem voltunk elfoglalva. Nincs még egy párt, csak az MSZP, amely lemondott arról, hogy 31 egyéni választókerületben elinduljon, holott képes lenne rá.

 

Való igaz, hiába törekedtünk rá, nem tudtunk mindenkivel megegyezni. Ilyen a politika. Mégis működőképes, nyerésre esélyes ellenzéki szövetséget hoztunk létre. A két legerősebb, a legtöbb szavazót maga mögött tudó demokratikus ellenzéki szervezet kezdett együttműködésbe.

 

Ezt megelőzően rengeteg kritikát kaptunk amiatt, miért nem a Fideszt támadjuk, miért nem a választókkal foglalkozunk, miért a többi ellenzéki párttal töltjük az időt. Jogos kritika volt. Meghallottuk. Döntenünk kellett és döntöttünk is. Vállaltuk a felelősséget.  A tárgyalásokat nyár végén lezártuk. Befejeztük a programalkotás munkálatait is. Most megkezdtük a kampány előkészítését. Jelöltjeink hosszú ideje készítik elő a terepet ahhoz, hogy nekivághassunk az elmúlt negyed század legrázósabb, legigazságtalanabb, legkevésbé fair kampányának.

 

Nem egymást, hanem a Fidesz pártállamát kell legyőznünk. Nem beszédekkel kell küzdenünk, hanem a lábunkat lejárva, hogy eljussunk minden egyes választóhoz. A szocialisták legfőképpen ezzel foglalkoznak már hosszú ideje.

 

A teljes írást Mesterházy Attila honlapján olvashatják el.