Mesterházy: Könnyebb megélhetést, valódi tehercsökkentést!
A Fidesz akkor is hazudik, amikor ígér. A rezsicsökkentés, ahogy azt a Fidesz csinálja, nem alkalmas a háztartások terheinek csökkentésére. Akik kimaradnak, azok éppen a legrosszabb helyzetben lévők. A Fidesz-KDNP frakcióülését követően bejelentett javaslat megint nem vesz tudomást azokról, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a segítségre.
Mesterházy: Könnyebb megélhetést, valódi tehercsökkentést!

A rezsicsökkentés, ahogy azt a Fidesz csinálja, nem alkalmas a háztartások terheinek csökkentésére. Akik kimaradnak, azok éppen a legrosszabb helyzetben lévők. A Fidesz-KDNP frakcióülését követően bejelentett javaslat megint nem vesz tudomást azokról, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a segítségre.

 

Hasonló a helyzet a családtámogatások kiterjesztésével. Évek óta mondjuk, hogy a gyerekek után járó adókedvezmény a gazdagokat támogatja. Most a járulékokra kiterjesztett kedvezmény némi változást hoz, de továbbra is mellőzi a munkanélküli szülők gyerekeit és nem változtat azon, hogy a leggazdagabbaknak adja a legtöbbet. A GYED extra is támogatható irányt jelent, ám ez sem ad semmit a szegény és munkanélküli szülőknek.

 

Emellett a kormány ismét beleszállt a bankrendszerbe. Ezúttal "ultimátumot" adott a bankoknak a devizahitelek ügyében. Létfontosságú a devizahitelek rendezése, ám a kormánynak három éve lett volna a megoldásra. Mindeddig azonban csak a tehetős adósoknak segített. A mostani ultimátum azt jelenti: a kabinetnek fogalma sincs, mit tegyen, ezért nyerni próbál még két hónapot. Hátha addig eszébe jut valami. Addig pedig fenyegetőzik, s úgy tesz, mintha a szegény családok sorsa érdekelné.

 

Ezekkel a lépésekkel és ezzel a szájaskodással a Fidesz nem javít az emberek megélhetésén. Továbbra is fennmarad az igazságtalan adórendszer, a rekord nagyságú áfa. Legfőképpen pedig továbbra is áll a gazdaság és továbbra sincsenek munkahelyek. A kormány gazdaságpolitikája miatt nem jönnek a befektetők - aki itt van, az is a távozást fontolgatja -, a forintárfolyam pedig rosszul áll.

 

Az MSZP kormányra jutva mindenekelőtt a bizalom helyreállításán dolgozik majd. Első lépéseink közé fog tartozni az igazságos adórendszer bevezetése. Szakítunk a büntető adópolitikával és a kivételező jogszabály-alkotással. Gazdasági döntéseink fő célja a valódi munkahelyek számának növelése lesz.

 

A teljes írás az MSZP.hu-n olvasható.