Mesterházy: Őszre készen kell állni
Aki otthon marad, Orbán Viktort támogatja - jelentette ki Mesterházy Attila a Politikatörténeti Alapítvány vitasorozatának rendezvényén. Az MSZP elnöke szerint a demokratikus ellenzéknek őszre le kell zárnia az együttműködési tárgyalásokat, hogy azután már a kampányüzenetek megfogalmazására és a választók mozgósítására összpontosíthassanak.
Mesterházy: Őszre készen kell állni

Mesterházy Attila szerint ez minden idők legnehezebb kampánya lesz; Magyarország jövője szempontjából nem verseny, hanem már-már "élethalálharc". Az MSZP elnök-frakcióvezetője a Politikatörténeti Alapítvány vitasorozatának rendezvényén arról beszélt, a kampány elkezdődött és már nyilvánvalóvá vált: a miniszterelnöknek semmi nem számít, csak az, hogy a hatalmát megőrizze. Orbán Viktor minden eszközt bevet és nem érdekli, hogy melyik ígéretnek, intézkedésnek mi lesz később a hatása. A demokratikus ellenzéknek ezt tudva kell a kampányra, illetve a kormányváltásra készülnie.

 

Az ellenzéki erők megállapodását a pártelnök a választási győzelem szükséges, de önmagában nem elégséges feltételének tartja. Mesterházy azt mondta, őszre le kell zárni az együttműködési tárgyalásokat, hogy azután már csak a kampányüzenetek megfogalmazására és a választók mozgósítására összpontosíthassanak. Tovább nem szabad halogatni a megállapodást, mert az a Fidesz érdekét szolgálja. A jelenlegi kormánypártnak ugyanis az a jó, ha a demokratikus ellenzék pártjai egymással és nem a választókkal foglalkoznak. Mi kell a győzelemhez? - tette fel a kérdést. A válasz így hangzott: jó jelöltek, program, elszántság, sikeres kampány és az, hogy az ellenzék valamilyen formában összekapaszkodjon. Ez utóbbi a vezetők felelőssége.Magyarországon ma demokratikus, gazdasági, illetve szociális válság van, amit a következő kormánynak együtt kell kezelnie - jelentette ki az MSZP elnöke.

 

A teljes beszámolót a népszava.hu-n olvashatják el.