Népboldogító ötletek: rezsicsökkentés Fidesz módra
Tukacs István, országgyűlési képviselő mai megyei sajtótájékoztatóján azokról a népboldogító ötletekről beszélt, amelyeket a Fidesz-KDNP kormány az elmúlt időszakban gyártott le, nyilván azért, hogy ellensúlyozza az elszenvedett politikai vereségeit.
Népboldogító ötletek: rezsicsökkentés Fidesz módra

Nem véletlen, hogy a tandíj megbuktatása, a diáktüntetések, a regisztráció eltörlése, a Bayer Zsolt körüli botrány  után a Fidesz-KDNP igyekszik napirenden tartani ezen ötleteit, amit az utóbbi időben legyártott. Hiszen a Fidesz politikai vereségei nem mellékesek, az elmúlt néhány hét az bizonyította, hogy a 2/3-nak vannak jogállami és civil szerveződési gátjai is.  Akkor, amikor a diákok meg tudták akadályozni a fizetős helyek növekedését és az államilag támogatott helyek radikális csökkentését, akkor, amikor az Alkotmánybíróság előbb formai majd tartalmi okokból is elutasítja a demokratikus részvételt gátló regisztrációt, az látszik, hogy a Fidesznek égetően szüksége van néhány olyan ötletre, amely ellensúlyozni tudja a folyamatos politikai térvesztését.

 

Az ellenzéki tárgyalások megkezdésével most már nem csak a Fidesz problémája a fentebb említettek, hanem az ellenzék esélye is.

 

A beszámoló az MSZP honlapján folytatódik.