Népszava: Unortodox kudarctan
Az idei év már nem a vetésről, hanem az aratásról szól: a nagy átalakulások eredményének begyűjtéséről - mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a közszolgálati rádióban. Az eredmények azonban nem igazolják a kormányfő szavait.
Népszava: Unortodox kudarctan

Rezsicsökkentés, minimálbér- és nyugdíjemelés, csekély mértékben, de javuló foglalkoztatási mutatók, munkahelyvédelmi akcióterv, valamint az önkormányzatok adósságkonszolidációja - sorolta "az országgal közösen elvégzett" két év munkájának eredményét Orbán Viktor kormányfő tegnap a közszolgálati rádióban. A miniszterelnök újabb ígéreteket tett a víz- és szemétszállítási díjak csökkentésére, a foglalkoztatás növelésére, a nyugdíjak további emelésére, és egy új akciótervre a "bérből és fizetésből élők számára. Orbán szerint 2013-ban a tények világossá teszik, hogy Magyarország emelkedni kezd és "az elmúlt két és fél évben összegyűjtött erőnket a mindennapi élet könnyítése, Magyarország emelkedése érdekében tudjuk majd használni." Olyan országot szerettem volna, amely képes segíteni a polgárain: nem elvesz tőlük, hanem lehetőséget ad nekik - fűzte hozzá.

 

Ám hiába beszél növekedési fordulatról a kormány, ezt sem a számok, sem a gazdasági elemzők véleménye nem támasztja alá. A Fitch Ratings éppen tegnap jelentette be: nagyon valószínűtlen, hogy Magyarország adósbesorolása a közeljövőben újra befektetésre ajánlott kategóriába kerüljön.

 

A cikk folytatását a népszava.hu-n olvashatják el.