Orbán Viktor elszigetelődött Brüsszelben
A Magyar Szocialista Párt nevében gratulálunk Jean-Claude Junckernek bizottsági elnöki jelöléséhez. Abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és az Európai Bizottság együttműködése a jövőben sikeres és eredményes legyen.
Orbán Viktor elszigetelődött Brüsszelben

A Magyar Szocialista Párt nevében gratulálunk Jean-Claude Junckernek bizottsági elnöki jelöléséhez. Abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és az Európai Bizottság együttműködése a jövőben sikeres és eredményes legyen. Biztosak vagyunk abban, hogy Jean-Claude Juncker partner lesz egy szolidárisabb, megújuló, munkahelyeket teremtő Európa megépítésében, és ebben számíthat a magyar szocialisták képviselőinek a szavazataira is az Európai Parlamentben.

 

Orbán Viktor – Juncker elnöki jelölését elutasító legújabb szabadságharcos fellépésével - ismételten szembe került az Európai Unió tagállamainak túlnyomó többségével, és látványos vereséget szenvedett.

 

A magyar miniszterelnök álláspontját elvi kérdésnek állítja be, és magyar választóknak tett ígéreteire hivatkozik.  A magyar közvélemény és a választópolgárok nagy többsége számára azonban teljesen világos, hogy állításai és hivatkozásai alaptalanok és tévesek. Az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó Jean-Claude Juncker programja összeegyeztethető a magyar nemzeti érdekekkel.

 

Orbán Viktor nem a magyar nemzeti érdekeket képviseli. Magatartásával tovább erősíti Magyarország elszigetelődését, az országunkról 2010 óta kialakult negatív képet.


 
A Magyar Szocialista Párt szomorúan veszi tudomásul, hogy mindez azon a napon történt, amelyen Európa kettéosztottsága megszűnésének negyedszázados évfordulójára emlékezünk.

 

A teljes írás az MSZP honlapján olvasható.