Sztrájkoló, tüntető diákok: íme a mai menetrend
Országos sztrájkot hirdettek a hallgatói szervezetek mára a felsőoktatást érintő tervezett átalakítások miatt, amelyet támogat az Oktatói Hálózat is. A sztrájkot már délelőttől kezdve több demonstráció, hallgatói forum és tiltakozás is kíséri majd.
Sztrájkoló, tüntető diákok: íme a mai menetrend

A diákok Szinház- és Filmművészeti Egyetemen hétfő éjszaka megtartott hallgatói fórumon határoztak úgy, hogy szerdán sztrájkba hívnak mindenkit, akit érint "a felsőoktatás szétverése és kormány igazságtalan politikája". A felhívás szerint arra kérnek minden érintettet, hogy szerdán reggeltől tagadja meg a munkavégzést és tiltakozzon az oktatási intézményekben.

 

A sztrájkot kísérő akciók már délelőtt elkezdődnek, a HÖOK 11.30-tól kezd tiltakozásba a Parlamentnél Kormányváró címmel. A korábbi információk szerint a szerdai kormányülés előtt ülősztrájkot tartanának.

 

A középiskolásokat tömörítő Diákellenállás a Felsőoktatásért (DEF) csoport Csend hangja címmel hirdetett negyedórás néma tiltakozást az iskolákban délután 2-től. Az akcióhoz országszerte több középiskola is csatlakozik.

 

A további demonstrációkról a hvg.hu-n olvashat.