Az MSZP megtalálta a megoldást
 
Az adórendszer problémáinak megoldására kidolgozott szocialista javaslatokat ismertette Szekeres Imre sajtótájékoztatóján a Parlamentben – írja a stop.hu.
Az MSZP megtalálta a megoldást

 

„A szocialisták számításai szerint az adómentes sáv megszűntetése és a szuperbruttósítás eltörlése a 240 ezer forintnál kisebb keresetűek jövedelmét csökkenti, illetve azok adóját növeli. Így a kis jövedelműeknek akár 11 ezer forinttal, közepes kereset esetén ötezer forinttal is csökkenhet a havi járandóság. Szekeres kijelentette, hogy ezt 22 százalékos béremeléssel lehetne csak a 2010 reálbérrel egyenértékűre kihozni” – számol be a stop.hu az MSZP-s parlamenti képviselő sajtótájékoztatójáról.

 

A portál ismerteti az MSZP javaslatát, amely szerint „vissza kéne állítani az adómentes sávot, vissza kell vonni a tavalyi járulékemeléseket. A javaslat két kulcsos személyi jövedelemadót tartalmaz: eszerint a mindenkire vonatkozó 16 százalékos adókulcs mellett az évi ötmillió forintot meghaladó jövedelmek még 16 százalékos szolidaritási adót fizessenek. A nem munkaviszonyból származó jövedelmek esetén ez a szolidaritási járulék 8 százalékos lenne.”

A teljes cikket a stop.hu-n olvashatja.