Egyenlítő TV: A nagy fideszes dohánymutyi
zerdán írtunk arról, hogy (nem mintha különösebb meglepetésként ért volna minket) a júliusban induló Nemzeti Dohányboltok koncessziójára kiírt pályázaton elsősorban nem családi vállalkozások, munkanélküliek, gyed-ről visszatérő édesanyák és nagycsaládosok, hanem Fidesz- és CBA-közeli vállalkozások nyertek.
Egyenlítő TV: A nagy fideszes dohánymutyi

Azóta viszont újabb és újabb részletek látnak napvilágot a nagy fideszes dohánymutyiról. A beérkező hírek alapján, azt kell mondanunk, hogy ez ismét olyan szintű pofátlanság, ami még a kormánypárti stílushoz hozzászokott embert is letaglózza. Pedig a manyup lenyúlása, az Alkotmánybíróság kiherélése, az új választási eljárási törvény, a Közgép- és a földmutyik (sorolhatnánk még) után most már ideje, hogy hozzászokjunk: a NER irányítóiban fikarcnyi szégyenérzet sincs.

 

Valós pályázók helyett strómanok

 

Miután a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. április 22-én  hozta nyilvánosságra a trafiküzemeltetési jogokat elnyerő vállalkozások listáját, gyorsan kiderült, hogy van néhány „érdekes” eset. Ezek után az internetes portál egyik újságírója telefonált párat – mégpedig egy vesztes trafikos nevében – a nyerteseknek. Gyorsan kiderült, hogy nem a valós koncesszió-tulajdonosokról, hanem bizony strómanokról van szó.

 

Az írás folytatását az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.