Harmincöt perc
Ennyi időt adott a monetáris tanács tagjainak előterjesztése tanulmányozására Matolcsy jegybankelnök, mikor előterjesztette az MNB Növekedési Hitel Programját.
Harmincöt perc

Király Júlia, a még hivatalban levő alelnök, aki jelenleg a jegybank radír és ceruzabeszerzéseiért, továbbá a portaszolgálat dolgozóinak tiszta, szép magyar kiejtéséért felel tartózkodott a szavazástól.

 

Igaza volt.

 

Ellenben ismét van egy testületünk, amely jelen állapotában olyan, mint p*nán a szőr, jó, hogy van, de sok értelme nincs.

 

Nem első eset az Orbándúlás korában, hogy testületeket kiüresítenek, feltöltenek jólfizetett senkikkel, akik aztán beintésre szavaznak, mint ezt a jelen példa is mutatja.

 

Kényelmes megoldás, nem kell érvelni, nem kell meggyőzni senkit, nem kell elfogadtatni semmit, a kezükbe kell nyomni egy paksamétát, aztán ezek teszik a dolgukat, aggályok és hezitálás nélkül emelgetik a kezüket.

 

Hogy a javaslat ránézésből is agyament, az itt nem érdekel senkit, csak egy a lényeg: Orbán újraválasztása.

 

Mert erről van szó, mikor a kis parlagi hazaárulócskák felemelik a kezüket arra, hogy ez a félcédulás lapátolja ki az ország valutatartalékát az ablakon, cserébe a nagy semmiért, abban a reményben, hogy ezzel majd meg lehet venni a vállalkozók szavazatait, mert azonnal beájulnak a gyönyörtől, ha vehetnek fel két és fél százalék kamatra hitelt.

 

A teljes írást a kapcsolat.hu-n olvashatják el.