Minek nekünk élő elnök?
A Fidesz-szavazók egészen biztosan nem haragudtak volna meg, magam előtt látom a Magyar Hírlap vezércikkét, miszerint bátor és szuverén ötlet a Kockásfülű Nyúl köztársasági elnökké választása, mert sokkal jobban kifejezi a magyarok egységét, mint Göncz Árpád vagy Sólyom László – írja Para-Kovács Imre a hirszero.hu-n.

Próbálok észérveket keresni, találni bármilyen komolyan vehető indokot, amely oda vezetne, hogy szükségünk van egy élő köztársasági elnökre ebben a bonyolult és különösen összetett helyzetben. A Fidesz, ha igazán tökös és eltökélt, beültetett volna a Sándor-palotába valami plüssállatot, felfújható közjogi méltóságot vagy tengerimalacot, és máris megelőz minden kínos pillanatot.

 

A Nemzeti Együttműködés Rendszere nem igényel külső kontrollt, mivel az emberek akaratát hajtja végre, legutóbb Marosán Györgytől hallottam, de nagyon megtetszett: mi az, hogy szubjektív igazság?! Igazság csak egyféle van, akkor meg mi szükségünk lenne olyan emberre a köztársasági elnöki székben, aki hátráltatja az emberek akaratának érvényesülését?! Mi szükségünk van egyáltalán emberre?!

 

Semmi.

 

Az élő köztársasági elnök luxusa tarthatatlan, pazarló és nevetséges eljárás, kivéve persze abban az esetben, ha Orbán a bekövetkező brutális pofára esés után nem oda akarja magát bebetonozni kilencven évre, ellátva az első éjszaka jogával, általános vétójoggal, meglehetős fizetéssel és szolgálati focicsapattal. De erre az átmeneti időre tökéletesen megfelelne nekünk bármi: tárgy, fogalom, alacsonyabb rendű élőlény vagy kitalált személy, minden, ami nem Schmitt Pál, aki lehúzott sliccel áll majd a történelem ítélőszéke előtt, ahol minden bizonnyal kiröhögésre kárhoztatják majd.

 

Még unokáink is ezen a szerencsétlen tárogatótartozékon fognak derülni, akinek annyi méltósága sem volt, mint egy női vécé ajtajának, az eszéről most nem is beszélve. Akkor már sokkal jobban jártunk volna egy kitalált vagy összeszerelt elnökkel, nemde? Ha lehetnek automata parlamenti képviselők, automatabírók, automata médiatanácsnokok és robotújságírók, akkor köztársasági elnökből sincs szükség élőre. Tulajdonképpen szavazópolgárból sincs. Upsz, de ezen már dolgoznak a fiúk.

 

A teljes cikket a hirszerzo.hu-n olvashatja el.