Népszabadság online: Szegedi úr és a rabbi
Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke már rég tudta, hogy vannak neki zsidó ősei, s már rég azzal kellett foglalkoznia, miként tudná ezt titokban tartani, amikor Köves Slomó rabbi levélben fordult az Országgyűléshez:
Népszabadság online: Szegedi úr és a rabbi

„Ahogy korábban Gyöngyösi Márton holokauszttagadó kijelentései kapcsán is tettük, most ismételten felszólítjuk Lezsák Sándor házelnök urat, hogy kezdeményezze eseti etikai bizottság felállítását és Baráth Zsolt felelősségre vonását”. Szegedi tudta, hogy az ő rokonait pusztították el részben sikeresen, részben majdnem abban a holokausztban, amit párttársai tagadnak. Tudta, hogy az ő őseit bélyegezte meg az a vérvád, amit Baráth párttársa képviselt. Szegedi hallgatott. 

 

A Jobbik elnöke bejelentkezett, hogy vitatkozna Köves rabbival az antiszemitizmusról. A rabbi ezt elhárította, mondván, a vitához közös axiómák kellenek, s ilyenek nincsenek közte és a Jobbik között, melynek retorikájában „a zsidó világuralom, a Cion bölcsei, a vérvád, az izraeli zsidók tömeges magyarországi betelepítése, Jézus zsidók általi keresztre feszítése, a zsidók kereszténységellenes propagandája, a zsidók kollektív bűnössége nemritkán megjelenő elemek”.

 

Eljött az idő, amikor Szegedi úr rajta kívülálló okokból nem hallgathatott tovább. Leszögezte pártja lapjában: „én ugyanaz a Szegedi Csanád vagyok és leszek, mint aki voltam eddig”. Azzal indokolta távozását mélyrasszista pártjából, hogy „a személyét ért támadásokon keresztül ne ártson a Jobbiknak”. 

 

A vélemény folytatását elolvashatják a nol.hu-n.