Népszabadság vélemény: Család elleni erőszak
Kezdhetnénk a vak komondorral is, de természetesen nem tesszük. Egyrészt, mert Balogh József immáron függetlenként védi-óvja a parlamentben a konzervatív értékeket, másrészt, mert Zsigó Róbert anyák napi köszöntőjében olyasmiről még véletlenül sem esett szó, amit a kormányzó kétharmad esetleg nem biztosít megfelelően a magyar asszonyoknak.
Népszabadság vélemény: Család elleni erőszak

Mint például a családon belüli erőszak elleni hathatós védelmet – hiszen az erre vonatkozó jogszabály megalkotását hosszabb ideje és látványosan szabotálja. A Fidesz újdonsült szóvivője ehelyett csupa olyasmit sorolt, amit pártja az utóbbi három évben úgymond a nők üdvére tett.

 

A lista önmagáért beszél, bár néhány kérdést így is fölvet. Például, hogy Zsigó képviselő nem érzi-e valamelyest elnagyoltnak azt a megjegyzését, hogy pártja „már a gyermek születésétől az iskoláztatásán, majd felnőtté válásán keresztül minden figyelmet megad” az édesanyáknak? Nem gondolja-e, hogy némely érintettnek erről majd a minapi beiskolázási cirkusz, a harmincvalahány fős osztály, esetleg a zsúfolt óvoda, az utcán-folyosón abszolvált napi testnevelésóra, az átírt tananyag, netán a megfizethető felsőoktatásból kizárt, épp emigrálni készülő gyerekek jutnak az eszébe? Ahogy az is kérdéses, érdemes-e az ismét hároméves gyessel és a munkavédelmi akciótervvel büszkélkedni egy olyan országban, ahol az állam képtelen arra ösztönözni a munkáltatókat, hogy parkolópályára kényszerítés helyett részmunkaidőben foglalkoztassák az anyákat, és ahol a gyesből tízezrek számára egyetlen út vezet vissza a munkaerőpiacra: a közmunkáé.

 

A teljes írás a nol.hu-n olvasható.