Népszava vélemény: Áder esélye
Politikai jelentőség és pártsemlegesség, pontosabban pártos elfogultság híján az egyetlen dolog, amit komolyan elvárhatunk Magyarország jelenlegi köztársasági elnökétől, hogy "megtestesíti a nemzet egységét".
Népszava vélemény: Áder esélye

Politikai jelentőség és pártsemlegesség, pontosabban pártos elfogultság híján az egyetlen dolog, amit komolyan elvárhatunk Magyarország jelenlegi köztársasági elnökétől, hogy "megtestesíti a nemzet egységét". Vagyis, ha a magyarokat magyarságukban sértik meg - ami természetesen nincs egy súlycsoportban az otthoni pálinkafőzés uniós tilalmával vagy az egyházügyi törvény strasbourgi kritikájával -, akkor Áder Jánosnak minden magyar nevében el kellett ítélnie az esetet és követelnie kellett a felelősségrevonást.

 

Tehát, ha történetesen megkergült magyarok köpnek le a Kossuth téren egy kiváló vajdasági magyar politikust, aki elérte, hogy pártja a szerbiai választáson abszolút többséget elérő szerb párt kormányában fontos pozíciókat kapjon és több, fontos ügyhöz a magyar kisebbség számára kedvezően álljon hozzá, akkor kemény, határozott beszédet kellett tartania.

 

A folytatás a népszava.hu-n olvasható.