Orbán Viktor legnagyobb hazugságai a Ténytáron
Már lassan másfél hónapja indított sorozatunkban a kormányrúdnál lévő politikusok teljesítményt elemezzük. Először két karakteres kormányzati személlyel (Matolcsy György és Hoffmann Rózsa) foglalkoztunk, utána rátértünk a hazai politikai élet legfajsúlyosabb szereplőjére, azaz Orbán Viktorra.
Orbán Viktor legnagyobb hazugságai a Ténytáron

Már lassan másfél hónapja indított sorozatunkban a kormányrúdnál lévő politikusok teljesítményt elemezzük. Először két karakteres kormányzati személlyel (Matolcsy György és Hoffmann Rózsa)  foglalkoztunk, utána rátértünk a hazai politikai élet legfajsúlyosabb szereplőjére, azaz Orbán Viktorra. Ebben a bejegyzésben miniszterelnökünk ( a teljesített és az elbukott ígéretei, illetve a legjelentősebb szélkakaskodásai után) a legnagyobb hantáit vesszük elő.

 

Bár Orbán Viktor saját bevallása szerint még sohasem hazudott, nekünk mégsem kellett sokat keresni a hantákat, amelyek elhagyták miniszterelnökünk száját. Orbán hazugságaiból ugyanis (a szélkakaskodásaihoz hasonló módon) többkötetes regényt lehetne írni, ám ismét csak azokat vesszük elő, amelyek az elmúlt négy évhez köthetőek. Ebben a bejegyzésben az újabb győztes választás után, az új kormány megalakításától csak néhány hétre lévő miniszterelnökünk azon állításait vizsgáljuk meg, amelyek miatt őt is hamarabb utolérhetik, mint a sánta kutyát.

 

Hiszen Magyarország közel sem Európa növekedési motorja, a Nemzeti Együttműködés Rendszerében (NER-ben) igenis vannak oligarchák, Matolcsy baby-boomja, amelynek létezéséről miniszterelnökünk is meg van győződve, csupán tündérmese. Orbán állításával ellentétben az IMF nem adott tízpontos ultimátumot annak idején, és láss csodát, a Pancho Aréna mégicsak közpénzből épült. Tovább is van, mondjuk még?

 

Magyarország Európa növekedési motorja

 

Magyarországot az Unió növekedési motorjának nevezni finoman szólva is badarság, régiós versenytársaink az utóbbi években ugyanis régen elhúztak mellettünk. Uniós csatlakozásunk óta a közép-kelet európai országok gazdaságának átlagos növekedése 29 százalék volt, míg Magyarországé 2,9 százalék. Természetesen nem lehet mindent Orbán nyakába varrni, azonban a fenti állítása, mint látható, közel sem tükrözi a valóságot.

 

A folytatás a Ténytár blogon olvasható el.