Rohanunk a diktatúrába
Csókolom, tessék mondani, ott vagyunk már? Ez már a diktatúra? Már mindannyian szemek vagyunk a láncban? Itt még szabad a választás? Igazságosak és sportszerűek a szabályok? És a sajtó? Azt ír, amit akar? Vagy, amit szabad neki? És ha megírja, akkor megtarthatja a szerkesztő az állását?
Rohanunk a diktatúrába

Csókolom, tessék mondani, ott vagyunk már? Ez már a diktatúra? Már mindannyian szemek vagyunk a láncban? Itt még szabad a választás? Igazságosak és sportszerűek a szabályok? És a sajtó? Azt ír, amit akar? Vagy, amit szabad neki? És ha megírja, akkor megtarthatja a szerkesztő az állását? És kap hirdetést, aki nem a kis vezetőt dicsőíti? Nincs adóvizsgálat annál, aki ellenzéki hangot támogat? És el lehet még mondani, hogy a fácánvadász mire költi a közpénzt? És hogy a haverjainak próbálta átjátszani a dohánykereskedelmet?

 

A jó pártkatonák kaptak trafikot? Vagy aki jobb üzleti tervet nyújtott be? És igaz, hogy minden üzlet egyhova ficcen be? És az ügyészség? A jogállam őre még? A bűnösökre csap le és nem nézi, hogy a gyanúsított kinek a fenekét nyalja? És ugye a főügyész nem köpköd együtt szotyit a végrehajtó hatalom fejével egy focistadion páholyában? És fontosabb a gyerekszegénység elleni küzdelem, mint megint jóllakatni pár stadionban utazó csókost? Ugye ki van ez számolva? Nem csak az tudja a gyermekét taníttatni, akinek van valamije, hanem az is, akinek csak a putri jutott a faluszélen? Vagy itt mindenki annyit ér, amennyije van? Ha lézerblokkolós közpénzes Audid és a fiadnak bankszámlája svájci frankból, akkor a nők bomolnak már most a srácért?

 

Az írás a népszava.hu-n folytatódik.